|
Evo, vidim oglas na ovoj stranici kojeg objavljuje agencija za nekretnine Broker, Split. Na moju zalost, imala sam priliku upoznati ljude koji vode agenciju i rade za nju i to tako sto sam se naivno javila na njihov prethodni oglas za radno mjesto. Dobila sam poziv, prvi razgovor je obavljen s jednim od zaposlenika, ne ni s direktorom (vlasnikom) a ni s direktoricom (njegovom suprugom). Zbog svojih kvalifikacija, usla sam u drugi krug gdje su izabrane cetiri cure koje ce biti na probnom roku a zele li, mogu sve nastaviti raditi iako je oglas bio raspisan samo za jedno radno mjesto. Placu nitko spomenuo nije jer, naravno, taj radnik nije ovlasten o tome govoriti. Nakon tjedan dana "probnog rada" (pranja casa, ciscenja, kuhanja kava, tipkanja, pa zar to sve ne spada u opis radnog mjesta tajnice??) gdje se nitko od ljudi koji u firmi rade nije potrudio uopce objasniti sto nam je zapravo ciniti da bi pokazale jesmo li uopce sposobne za odredeni posao, receno nam je da se vraca cura koja je otisla a za cije radno mjesto je natjecaj bio raspisan. U redu, pitam je li probni rok placen, ma kakvi, pa zar se to placa?? Da sam znala da se radi o volontiranju, razmislila bih da li bih pristala svako jutro dizati se i slusati frustrirane ljude i u takvoj radnoj okolini besplatno obavljati besmislene poslove. Kad sam pitala postoji li ugovor o probnom radu, ma kakvi, ko to jos prakticira u ovoj nasoj pravnoj drzavi!! U svemu skupa imam srecu da znam da se isplata probnog rada moze pismeno zatraziti a u krajnju ruku i tuziti inspekciji tu firmu a ovo moje javljanje je iskljucivo zato da postedim postene ljude koji samo zele normalno raditi, jos jednog u nizu razocaranja i gubljenja vremena...
|