Započni novu temuOdgovori Stranica: 8/8.   [ 116 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako naći kvalitetnog djelatnika?
PostPostano: sub lis 04, 2008 10:45 
Početnik foruma

ja sam posao tražio 7-8 mjeseci, poslao x molbi, dobio 2 poziva za razgovor.prvi je bio bezveze, a na firma u kojoj sam bio na drugom razgovoru m uzela.ali posao je katastrofa za malu plaću.
ja nisam rekao da hoću plaću 10 000 kn.
ali raditi za 3300 ili 3400 sa prijevozom (cca 700 kn), mislim da nema smisla.
s time da imam diplomu.
recimo ja bi bio zadovoljan sa plaćom 4500 + prijevoz.
a ono što traže zagrebačke firme za mizernu plaću je presmiješno.

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: sri pro 03, 2008 19:12 
Početnik foruma

Poslodavac je napisao/la:
PREISPITAJTE SEBE A NE RADNIKE.

Njima je u interesu raditi i zaraditi....

Mala je vjerojatnost da su nezadovoljni iz čista mira i da im se neda raditi iz čista mira.

Ja takvih problema nemam ali sam pošten i dobar poslodavac.

Možda tebe spremačica ne može niti vidjeti jer joj je muka?
Sve je moguče...

Što se tiče plače imaju pravo znati koliko dobijaju za REDOVNE sate (40 sati tjedno) a koliko im se plačaju prekovremeni (50%) i ostalo...praznisi, nočne i slično...

Mi samo svojim odabirom možemo selektirati buduče djelatnike po iskustvu, znanju, zalaganju i slično...

Znači ponavljam..prvo preispitajte sebe pa onda njih.Po vlastitom iskustvu (prije pokretanja firme) znam da je 90% poslodavaca NEMOGUČE !! Što se tiče isplate, ponašanja, očekivanja i svega ostaloga...

S ovakvim stavom se uopće ne slažem! Ako je autor posta uopće postavio pitanje na temu svoga problema a tiče se njegovih djelatnika, onda, nije li dovoljan znak sama namjera da se već! preispitao!

Druga stvar, hrvatska praksa radnika jeste upravo ovakvo ponašanje koje se spominje; prestanak rada iz "čista mira", konstantno nezadovoljstvo i sl.! I to nije ništa čudno i ništa novo! To su uglavnom osobe koje nemaju vlastitu viziju sebe u poslovanju te su često precijenile svoje sposobnosti! Osobe koje su počesto i same lijenije! Prema tome, to uopće nije čudno i nemoguće, baš naprotiv, po meni i prevladava!

Isto tako, biti "dobar i pošten" poslodavac, kako kažeš, za to nisu mjerilo djelatnici, generalno gledajući! Koliko ih ima, dobrih i poštenih, pa pokradenih i propalih...možemo u nedogled...ali u svakom slučaju, brkaš kruške i jabuke...

Nadalje, autor pretpostavljam, nije htio pobiti prava djelatnika za informacije o plaćama, uvjetima rada, organizaciji rada i sl., nego napomenuti upravo taj problem, gdje djelatnici kod traženja posla precijenjuju sebe, te stavljaju također svako svoje pravo ispred svake svoje obaveze! Uvjerena sam da nisi ni shvatio/la tu konstataciju...

Pozdrav...

Vrh

PostPostano: sri pro 03, 2008 19:22 
Početnik foruma

Zaposlenica je napisao/la:
Ne znam kakvi ste kao poslodavci, ali evo što meni inače smeta kao zaposleniku.

Smetaju mi fraze koje često čujem od poslodavca da je ovo posao kojeg stvarno treba voljeti, da se u ovoj firmi mora vrijedno raditi i slično, da morate biti lojalni firmi. A istovremeno vas drže na minimalcu.

Mislim da velika većina ljudi, ne shvaćaju, da razina plaće ovisi ne samo o volji poslodavca, nego i o KOMPLETNOM STANJU NA TRŽIŠTU! Sve je povezano, ovisi i o ostvarenome prometu, uopće funkcioniranju određene djelatnosti na tržištu, o samom karakteru djelatnosti glede odnosa prihoda i troškova....

Lojalnost i ljubav prema poslu stječe se s vremenom, s plaćom i poštovanjem poslodavca. Pokažite radnicima da cijenite njihov rad, naučite ih kako bolje obavljati posao (umjesto da kritizirate bez objašnjenja), redovito ih plaćajte, izdvojite one koji ne rade i otpustite ih. Ne tjerate radnike da glume da rade nego provjerite tko je koliko napravio (Neki su brzi, zato djeluju kao neradnici. Neki su manje efikasni u 8 ujutro jer im je takav bioritam - kao što drugi ne mogu raditi u 1 u noći).

Isto tako sve ovo navedeno...je nepotrebno, jer ntko nije toliko glup pa da mu ne padaju napamet ovakve stvari, a onaj tko i jeste, i ne zalazi na forume po tuđa mišljenja i iskustva:)

Vrh

PostPostano: sri pro 03, 2008 19:24 
Početnik foruma

nezaposlen je napisao/la:
Zaposlenica je napisao/la:
Neki su brzi, zato djeluju kao neradnici. Neki su manje efikasni u 8 ujutro jer im je takav bioritam - kao što drugi ne mogu raditi u 1 u noći.

Ma sto pricas gluposti, svaki pravi radnik treba u 7 ujutro dolazit na posao s osmijehom od uha do uha jer radi firmi XYZ d.o.o.!!! :lol:

Jel tebi glavna domena komunikacije omalovažavanje i cinizam? Pa čovječe božji, ne mora biti nasmijan, ali fala bogu da mora biti ODGOVORAN! Tražite odgovornost od poslodavaca, a izostavljate to isto od djelatnika! Eh, da pa to govori o vama...pozzzzzzzz

Vrh

PostPostano: pet stu 06, 2009 22:49 
Početnik foruma

seven of nine je napisao/la:
Po meni nije problem u novcu. Ako nekome daš 4.000 to mu je u stratu malo. Ako daš 5.000 za sss, misliti će da radi bar za 7.000 jer ima firmi gdje taj posao plaćaju 7. Ako mu das 7 misliti će da vrijedi bar 9i da ustvari on mora biti direktor.
No...kad dodje do pitanja odgovrnosti, onda svi peru ruke. Kao ja sam to sve napravio, ali nisam kriv šta nije bilo efikasno. Uzmimo primjer komercijale.
Bio sam, sve sam rekao, nisam kriv što je proizvod 5lipa skuplji od konkurencije pa ga nisam plasirao, nisam kriv što nije naplaćem ugovor koji sam potpisao. Stav je:Moj posao je prodaja, ja sam prošao pol hrvatske, daj mi plaću, plati mi troškove, plati mi dnevnice...? ...Halo???

Problem je u tome što radnik nije spreman preuzeti odgovornost za rezultate svog rada, već smatra da je manulano obavljanje odredjenih radnji dovoljno da bi se zaradio novac. To stoji ako govorimo o čistoj fizikaliji, ali bilo kakav posao koji uključuje i najmanji intelektualni napor, nedaj bože timski rad...svodi se na kraju na prebacivanje odgovornsoti.
Dakle kad mi dodje osoba u komercijalu i kaže:
ja bih:
-u prosjeku oko 5-7000.
-službeni auto i da ga vozim doma
-mobiltel
-laptop
-dnevnice
-nebi tražili nove kupce nego bi preuzeli nečije
-nebi radili s manjom osnovicom plus provizija, ali bi ubrali proviziju na preuzete kupce
.... da ne navodim dalje.
Ja na to odgovorim, ok, evo vam plaća od 7000,auto, benzin, mobitel, laptop, provizija...za to morate zaraditi toliko u kvartalu. aaaaneeeee. pa nemogu ja garantirati da cu donjeti toliko love u firmu...
Znaci od mene kao poslodavca se očekuje da moram garantirati da ću imati mjesečno 20.000 kuna koliko me košta to radno mjesto, a on meni nemora garantirati da će mi donjeti ekvivalentan omjer prometa.?????????????????????????
Tko je tu lud?

Pozdrav,

iz vlastitog iskustva potpuno potvrđujem da je ova gore izjava 100% točna.
Odnosno, po ovome se vidi da pojedini radnici se slično ponašaju u HR i BiH.

Između ostalog, bilo bi dobro da posloprimci, znaju za koju poziciju konkurišu.
Primjer:
- KOMERCIJALISTA, učinkovit posao komercijaliste je sklapanje posla sa klijentom i vođene računa o isplati tog klijenta; a većina to zamijeni pa misle da je posao komerijaliste sličan poslu poštara ili nekog kurira ili pak glasnogovornika firme koju predstavlja; pa onda ako su uredno dostavljali brošure i ponude, ispričali čitavu prezentaciju koju su naučili napamet očekivaju da poslodavac bude zadovoljan i onda očekivaju platu ?!
Poslodavac od radnika koji vrši poziciju komercijaliste prvenstveno traži: uspješnu prodaju proizvoda ili usluge, a sve ostalo je sredstvo do cilja a ne cilj :)

savjet za posloprimce: prije prijave za bilokoji posao, prvo dobro se raspitajte šta je cilj tog posla a šta su sredstva kojim se treba služiti da bi se došlo do cilja. I ako imate dobra sredstva za ostvarivanje cilja, onda znajte da ćete usrećit poslodavca pa i sebe. U globalu dobro se informirajte o poslu na koji se prijavljujete !!!

Trenutno kod moje firme su otvorena sljedeca radna mjesta:
- web dizajner (fiksna plata + bonusi za odgovornost i napredovanje; postoji norma koju se treba zadovoljit i postoji probni rad 1mjesec koji je plaćen)
- komercijalista (plata ovisna o zadovoljenoj kvoti, + bonusi za kontinuiran učinkovit rad)

Uvijet, jednostavan: da znate za koju se poziciju prijavljujete, da imate min. sss, i da obavezno znate raditi svoj posao.
Za one koji nemaju iskustva, a imaju veoma snažnu volju za radom i predanošću navedenim poslovima neka se obavezno jave i za njih ce se naci prikladan model rada; ali samo oni koji ne odustaju na prvoj prepreci.
Dobna granica: 21 - 45 god., Također su dobrodošli oni koji su u braku i koji imaju obitelj a voljni su raditi.

Napomena: rad je prvenstveno honorarnog karaktera, a ako se pokažete uspješnim i budete sami zadovljni možete zahtijevati za stalni radni odnos na određeni ili neodređeni period. Rad je od vaše kuće ili bilokoje lokacije, ne trebate plaćat prevoz niti trošit vrijeme za prevoz.
Trebate imati internet konekciju.
Za bilokoja pitanja stojim na raspolaganju!

S poštovanjem, Dario
www.multisofting.com

Vrh

PostPostano: ned stu 15, 2009 15:14 
Početnik foruma

Kako naći kvalitetnog djelatnika? .......evo jedan upravo ovdje troši svoju energiju.... :lol: i ne zna šta bi sa sobom......

..reći ću samo ovo: prestanite zapošljavati preko veze i naići ćete na poštene i vrijedne ljude koji žele raditi a kojima je najveća mana što im npr: Kerum nije kum, da ih uvede u neki posao..

Da date ljudima priliku da pokažu što znaju i što žele saznati...

...A kako naći kvalitetnog poslodavca... nije da se radi samo o visini plače..
ali smatram da se poslodavci ne bi trebali naći uvrijeđenima dok ih se pita koliku plaču nude, sve je to dio razgovora.. I ja kao osoba imam svoje karakteristike, i neke dobre poslovne osobine, znaći.. što dajem i što tražim.. to je po meni fer..

a opet kao jedna mlađa osoba, mislim da sam prošla previše loših poslovnih iskustava, i poslodavaca koji mi nisu isplatili plače... naravno da se želim osigurati..

Vrh

PostPostano: pon vel 08, 2010 16:29 
Početnik foruma

evo da se i ja oglasam...trenutno trazim posao no o tome later...

evo ja sebe smatram dobrim i kvalitetnim radnikom sto mi je i moj bivsi poslodavac u vise navrata rekao. naime pocela sam raditi prije 5 godina u jednoj d.o.o. firmi kao blagajnica. nikakvog iskustva nisam imala u tome jer sam zavrsila frizersku skolu...
al eto jako sam se htjela tamo zaposliti i uspjela. pocetna placa mi je tada bila 2400 kn!!!!! de zamisli...al ja sam bila presretna jer sam znala da ce biti redovita i svidala mi se trgovina jer je vise bila muska trgovina tipa bauhaus samo manje. i tako sam odusevljena krenula raditi na blagajni i namucila se bome 2 tjedna dok ju nisam savladala. manjka na kraju mjeseca je bilo ukupno 600 kn!!! bilo mi je muka od novaca i krivog izvracanja i svega al nisam odustala. i tako sam pocela raditi kak spada i super mi je bio posao i sef . zbilja sam se trudila i radila i poslove koje nisam morala i ostaja duze iako zbilja nisam morala al bilo je posla. tako da sam ja nakon godinu i pol završila kao voditelj cijele trgovine s placom od 3100kn! a bilo je ljudi tamo koji su radili vec 8 ili 9 godina i jos uvijek su samo prodavaci. placa je bila jako mala ali ja sam taj posao voljela tako da mi je bilo to ok...dala sam otkaz proslo ljeto i preselila se u zadar jer mi je decko tu pa mi je to bilo jedino rijesenje...i evo me sad tu trazim nekog sasvim normalnog poslodavca a nikako mi ne uspijeva..neznam zasto?! ako imam volje raditi i ako preuzimam odgovornost i ako sam zbilja radisna onda neznam u cemu je problem.

evo opisat cu vam mog savrsenog šefa kao sto je bio taj prosli:
1.u pocetku ne treba biti prijatelj s radnicima jer te ne postuju kao šefa
2.otvoreno odmah uputiti u neku napravljenu pogresku i reci ljepo to ne tako nego ovako!
3.svaki tjedan imati sastanak sa svim zaposlenicima i primiti i njihove prijedloge sto bi trebalo biti bolje i kako neke poslove odratiti
4.dopustiti radniku da nekad i sam odluci o nekim stvrima a isto tako od njega ocekivati odgovornost ( tako sam ja napravila jednu jedinu pogresku u 4 godine rada ali sam i otvoreno rekla da sam ja ********** stvar i da je iskljucivo moja greska kako i je bilo)
5.s vremena na vrijeme doci do zaposlenika i popricati onak cisto lezerno malo o njihovu zivotu jer najbolja je atmosfera kada je obiteljska.
6.i naravno stimulirati nekakvim novcanim nagradama jer je to svima uvijek i najbitnije....

i eto imam ja jos sto takvih prijedloga al necu vas puno gnjaviti....

ako netko trazi marljivu radnicu u zadarskoj okolici nek se javi :bilder:

Vrh

PostPostano: uto vel 09, 2010 20:09 
Početnik foruma

pogledaj životopis koji bi svi
radnici u hrvatskoj trebali pisati u ovakvom stilu...

znam da ne bi lako dobili posao ali
ono ...
treba se postaviti

Napokon jedan istinit životopis

Potpuno sam nespreman za rad pod pritiskom, kao i prekovremeni rad, osim ako nije debelo plaćen.

Iskreno me zaboli za ciljeve vaše kompanije ako plaćom ne mogu
pokriti sve tekuće troškove plus da mi ostane za malo garderobe, knjiga, putovanja, izlaske, sport i provod.

Funkcioniram po principu: koliko para toliko muzike. Također me savršeno ne zanima što ste u problemima i očekujem da sve vaše zakonom predviđene obaveze izvršite na vrijeme, kao i da poštujete sve
praznike i godišnji odmor. S

Sva je prilika, da ću vas napustiti čim nađem nešto malo bolje.

Komunikativan sam s pristojnim i ljubaznim svijetom, za drkadžije imam kratak fitilj. Psujem na nekoliko svjetskih jezika, al ozbiljnu prepisku i razgovor vodim samo na hrvatskom i engleskom, i ne preseravajte se s
multinacionalnim korporativnim tripom, jer vam je i to previše.

Studirao sam 100 godina, ali smatram da je uspjeh što sam uopće završio bilo što u ovoj zemlji, ovakvoj kakva je. Usavršavam se stalno i bez vas jer sam radoznao i mislim da život ima smisla i bez umiranja na poslu.

Reagiram samo na pozitivnu stimulaciju. Ne gušite me testiranjima i timbilding budalaštinama. Ako se već preseravate s tim zapadnjačkim forama, onda ponudite i zapadnjačku plaću i uvjete rada.

To što ste pohađali dva, tri seminara, ne čini vas obrazovanom osobom. Što ne znam, naučit ću, nisam *****.

I da! Postoje stvari koje bih u životu radio iz čistog entuzijazma, ali žalim
što Vas moram obavijestiti da to nije posao koji Vi nudite.

Potpis:

Vrh

Naslov: Kako naći kvalitetnog uposlenika?
PostPostano: pon tra 12, 2010 22:04 
Početnik foruma

Jednostavno i lako, kolko para tolko muzike.. pogotovo sada u doba recesije se može naći kvalitetni upslenik.

Vrh

PostPostano: sri srp 28, 2010 19:24 
Početnik foruma

joy je napisao/la:
Možda zvuči smješno ali imam konstantno problema sa djelatnicima. Svih zanima kolika će im biti plaća a radno iskustvo i ono što imaju za ponuditi je nebitno. Imam osjećaj da je nekako nestao onaj osjećaj obveze i odgovornosti prema poslu i posodavcu. kako zapošljavam veći dio sezonskih radnika u turizmu, susrećem se s problemom kvalitenog rada, pa čak i otkazivanja posla zbog....razloga. Nije problem u meni kao poslodavcu niti u plaći. Ima li tko prijedlog kako sklopiti ugovor o radu i osigurati se da ti djelatnik neće otići usred sezone jer mu se više ne da raditi?

Pa taj problem sa djelatnicima ce se javcljati sve vise, prvo zbog uopceno ljudi kao ljudi i naravno zbog placa..jer su sve manje...a inace jedno od boljih mesta za djeltnike su poslovni oglasi gde postoji veliki izbor posla i radnika za Vas...

Vrh

PostPostano: pon kol 23, 2010 18:56 
Početnik foruma

Evo da opet malo nešto prokomentarišem :)

Dobar radnik je: iskren prema sebi i prema drugima, poštuje autoritet, zna svoje kvalitete a i mane i ne krije niti jedno niti drugo, za prigovore bira pogodno vrijeme, ne gleda samo svoju korist, ne ogovara (ne trača), zadovoljan je onim što je potpisao u ugovoru o radu i uvijek koliko je moguće želi biti produktivan!

Dobar poslodavac: iskren prema sebi i prema drugima, poštuje radnika, zna svoje kvalitete a i mane i ne krije niti jedno niti drugo, za prigovore bira pogodno vrijeme, ne gleda samo svoju korist, uvijet koliko je moguće želi biti dostupan, plaća po dogovorenom i povremeno nagrađuje one koji su zaslužili a one koji zabušavaju kažnjava i otpušta tako da dobri radnici ne bi trpili!

Znaci da nije uredu poslodavac ili radnik je:
- kad jedan ili obojica ne poštuju dogovore
- Kad ne govore istinu jedan drugome iako su dužni u datom trenutku
- gledaju samo na svoju korist!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 8/8.   [ 116 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.